Для вступу у медичний виш абітурієнтам вперше встановили поріг ЗНО

фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

Щонайменше 150 балів ЗНО з конкурсних предметів  потрібно набрати абітурієнтам для вступу на медичні спеціальності. Конкурсні предмети – біологія, хімія або математика.

 

Нововведення стосується хлопців і дівчат, які хочуть вступити на спеціальності «Стоматологія», «Медицина» та «Педіатрія». Таим чином Міністерство відбиратиме найкращих абітурієнтів, і як результат – висока якість медичного обслуговування.

Вступна кампанія у заклади вищої освіти в країні розпочалася 12. Подолати зазначений поріг мають усі абітурієнти, незалежно від форми навчання – за кошти державного бюджету чи за кошти фізичних чи юридичних осіб та підпорядкування ЗВО.

У МОЗ повідомили, що цього року за кошти державного бюджету готуватимуть 4 тисячі 507 медичних працівників (спеціальність «Медицина»). Місця не закріплені за конкретними закладами вищої освіти, вони розподілятимуться за процедурою «широкого конкурсу». Це означає, що ЗВО, до яких подали заяви найбільше абітурієнтів, отримають найбільше місць за держзамовленням. Повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

 

підготувала Людмила Маліброда

Попередня стаття

Чи відомо Вам, що равлик має зубки, а у комара їх аж 47!

Наступна стаття

Відзавтра на дорогах Тернопільщини діятимуть ручні радари

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.