За нафтову пляму посеред Тернопільського ставу штраф – 11 гривень

За велику нафтову пляму, що забруднили воду Тернопільського ставу в районі пляжу «Циганка», виписали 11 гривень штрафу. Такий припис за забруднення площею 1000 квадратних метрів нарахувала Державна екологічна інспекція у Тернопільській області.

 

Як повідомляє Тернопіль житлово-комунальний, існує висока ймовірність того, що став забруднює ВП “Рівненсько-Тернопільське територіальне управління” філії будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель та споруд ПАТ “Укрзалізниця” Тернопільська дільниця водопостачання і водовідведення.

 

Поліція не може розслідувати цю справу, бо при такій сумі штрафу вони і не повинні реагувати, – розповідає Владислав Стемковський.- Але дивує відсутність реагування від державного органу, який повинен відслідковувати порушення екологічного законодавства та притягувати винних до адміністративної  відповідальності.  Якщо керуватися цим листом, де розмір встановлених збитків становить 11 гривень, то проблеми взагалі не існує, і те, що в став потрапляють десятки кілограмів нафтопродуктів – це нормально. Одна рибина у ставі вартує більше, аніж 11 гривень, а скільки їх гине щоденно через тих, хто зливає відходи нафтопродуктів у водойму? Це абсурдна ситуація, яку ми не маємо наміру залишати напризволяще. Мною вже написані відповідні звернення до  міністра екології та природних ресурсів України Остапа Семирака та голови обласної адміністрації Степана Барни. Очікуємо на належне реагування та адекватні дії у виявлені зловмисників, а також на притягнення їх до максимальної відповідальності за систематичне забруднення ставу.

 

Нагадаємо впродовж двох тижнів Тернопільський став забруднюється значною кількістю нафтопродуктів, що може спричинити до різкого зниження кисню, погіршення екологічного балансу та призвести до мору риби і цвітіння водойми.

При поверхневому обстеженні було зафіксовано, що забруднення відбувається по дощовому колектору, який проходить від вул.Білецької (район пляжу «Циганка») до промислового мікрорайону на вул. Бродівській. На даний час  значні запаси відпрацьованих нафтопродуктів перебувають на території ВП «Рівненсько – Тернопільське територіальне управління» філії будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель та споруд ПАТ «Укрзалізниця» Тернопільська дільниця водопостачання і водовідведення, на якому  впродовж 10 років не працюють очисні споруди. Тому, з великою ймовірністю  можна констатувати факт ймовірних несанкціонованих скидів в міську інженерну мережу.

 

Автор відео 

 

Попередня стаття

Біля Тернопільського замку розкопали унікальні археологічні знахідки (НАЖИВО)

Наступна стаття

На Тернопільщині під час ремонтних робіт загинув електрик

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.