Закордонні ретрокари мандрували історичними місцями Тернопілля (Відео)


Десятки антикварних автівок з’їжджаються до історичного містечка – Збараж. Зупиняються біля місцевого замку. Облюбувати краєвиди Тернопільщини завітали представники Німеччини, Польщі, Нідерландів, Данії та України. Автомобілісти  мандрують містами Європи, описаними в трилогії Генріха Сенкевича «Вогнем і мечем».

 

– Це міжнародний фестиваль ретроавтомобілів, який проходить історичною трасою, яка існувала у Львові в 30-х роках. Був період, коли подібні заходи не проводилися, але у 2010 році наш клуб відновив ці мандрівки, – розповідає , віце-президент АФК «ЗАЗ КОЗАК» м. Львів Семен Бандровський.

 

На своїх ретрокарах іноземні гості подолали тисячі кілометрів. Маршрут Україною уже проліг через Львів і  Кременець. Попереду – дорога до Кам’янця-Подільського.

 

– Це буде остання і найдальша точка нашого походу. Пізніше ми повертаємося через Золочів і  Жовкву і  після 9 днів і 900 кілометрів залишаємо гостинну Україну, – ділиться учасник ретро-автопробігу з Польщі  

 

Автомобілісти запевняють: хоч їхнім машинам понад півстоліття, та вони повністю пристосовані до далеких подорожей.Й важливо, що кожна автівка не лише оригінально виглядає, але й має унікальну історію.

 

Зі Збаража колона раритетних автомобілів вирушила до Тернополя. Приєдналисядо міжнародного автопробігу й раритетні шедеври з Тернопільського клубу  «Ретро-кортеж», президентом якого є відомий у краї меценат  Тарас Демкура.

 

– У Тернополі вже проходило два ретрофестивалі, тому ми не могли не долучитися до побідного заходу і цього разу. Приємно, що у маршруті який проходить багатьма країнами світу є Тернопілля, – каже власник музею колекції ексклюзивних ретро-автомобілів «Ретро-кортеж» Тарас Демкура.

 

Ретрокари мандруватимуть містами України тиждень. Організатори запрошують любителів старовинних авто доєднуватись до колони. А ті, хто хотів, та не встиг побачити закордонні раритети, можуть завітати на не менш цікаву виставку старовинних авто у  тернопільському музеї ретро автомобілів «Ретро-кортеж».

Попередня стаття

Затемнення століття: сьогодні тернополяни побачать кривавий місяць

Наступна стаття

Цими вихідними на Тернопільщині передбачають дощі і спеку

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.