На Тернопільщині на День міста спекли коровай, вагою майже тонна (Фото)

 

Цієї неділі Більче-Золоте на Борщівщині відзначало 536-ту річницю з дня заснування. На свято зібралися тисячі більчавчан та жителів навколишніх сіл.

 

Розпочалися святкування традиційно з богослужінь в храмах.

 

Після обіду розпочалися урочистості на стадіоні  Більче-Золотецького парку, повідомляють на сайті Більче-Золотецької громади. Основною родзинкою свята став коровай, вагою 800 кг. Біля велетенської випічки фотографувалися весь день і діти, і дорослі.

 

 

На стадіоні працював ярмарок. Авторські ляльки-мотанки представила місцева  майстриня Катерина Бутковська. Цікаву виставку презентували з підземного музею “Печера “Вертеба”. Традиційно для усіх гостей виступав кінний  театр “Козаки Поділля” на  чолі з отаманом Дністровсько-Подільської  Січі   Іллею Іллічом Бунько  та  кінно-спортивний  клуб ТОВ “Корпорація “Колос-ВС”. На сцені виступали місцеві аматори та вокальні колективи. Співав для більчавчан заслужений  артист України Павло  Доскоч.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Попередня стаття

Від початку року на Тернопільщині сталося понад тисячу ДТП

Наступна стаття

Біля Березовиці просто неба купи мертвих тіл тварин (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.