Найдивовижніші знахідки за всю історію археології

Археолог – не найромантичніша професія, але і в ній безумовно є свої хвилюючі моменти. Звичайно, не кожен день археологи знаходять цінні мумії, але періодично можна наштовхнутися на щось дійсно дивовижне. Наприклад, древні комп’ютери, величезні підземні армії або таємничі міста. Пропонуємо вашій увазі найбільш вражаючі археологічні знахідки в історії людства.

 

1. Венеціанський вампір. Сьогодні кожен школяр знає, що для того, щоб вбити вампіра, потрібно всадити йому осиковий кіл серце. Але сотні років тому це не вважалося єдиним методом. Дозвольте представити вам стародавню альтернативу – цегла в рот. Подумайте самі. Як найкраще змусити вампіра не пити кров? Звичайно ж, забити його рот цементом. Череп, який ви бачите на цьому фото, був знайдений археологами на околиці Венеції в масовому похованні.

 

2. Теракотова армія. Ця величезна теракотова армія була похована разом з тілом Цинь Шихуанді – першого імператора Китаю. Мабуть, солдати повинні були охороняти свого земного володаря в потойбічному світі.

 

 

 

3. Кулі Діквіс. Їх також називають кам’яними кулями Коста-Ріки. Вчені вважають, що ці петросфери, майже ідеальні кулі, які зараз знаходяться в гирлі річки Діквіс, вирізали приблизно на рубежі тисячоліття. Але ніхто не може напевно сказати, для чого вони використовувалися і з якою метою були створені. Можна припустити, що це були символи небесних світил або позначення меж між землями різних племен. Паранаукові автори нерідко стверджують, що ці «ідеальні» сфери не могли бути зроблені руками древніх людей, і пов’язують їх з діяльністю космічних прибульців.

 

4. Антикітерський механізм. Знайдений на уламках корабля біля грецького острова Антикітера на рубежі ХХ століття. Цей прилад, якому 2000 років, вважають першим у світі науковим калькулятором. За допомогою десятків шестерень він може точно визначити розташування сонця, місяця і планет простим введенням даних. Хоча суперечки з приводу його точного застосування тривають, він безумовно доводить, що навіть 2000 років тому цивілізація вже робила величезні кроки до механічної інженерії.

 

5. Сувої Мертвого моря. Як і Розеттський камінь, сувої Мертвого моря є однією з найважливіших археологічних знахідок останнього століття. У них містяться найбільш ранні копії біблійних текстів (150 років до н.е.).

 

 

 

 

Джерело: vsviti.com.ua

Попередня стаття

На Тернопільщині гаситимуть пожежі на полях гелікоптерами

Наступна стаття

«До нововведень звикли», – тернополяни про соціальну картку (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.