На Тернопільщині передбачають прохолодну дощову погоду

Прохолодну погоду передбачають метеорологи до кінця тижня на Тернопільщині. За прогнозами Укргідрометеоцентру, місцями в регіоні дощитиме. Тепло повернеться останніми днями серпня і на початку вересня.

Упродовж доби на Тернопільщині передбачають досить нестабільні погодні умови з різкими перепадами температурних показників, а також високою ймовірністю дощів. Метеорологи запевняють: до першого вересня погода стабілізується. «Мінлива хмарність, незначні пориви вітру, місцями дощі та грози. Упродовж тижня у західному регіоні спостерігатиметься мінлива погода з високою ймовірністю дощів. По всій території Тернопільської області пройдуть короткочасні дощі. Температура повітря вдень 19 – 21 градус тепла, вночі 9 – 11 градусів вище нуля. У період опадів спостерігатимуться ще нижчі температурні показники. Вітер південно-західний 5 – 10 метрів за секунду, часом пориви вітру», – повідомляє Укргідрометеоцентр.

За попередніми прогнозами метеорологів, тепла і сонячна погода до першого вересня повернеться. А загалом цього року передбачають порівняно високі температурні показники на початку осені.

«Погодні умови восени будуть подібними до минулорічних. Місцями у західному регіоні можливий підвищений рівень опадів. Однак дощі спостерігатимуться короткочасні, помірні. Як і в попередні роки, через глобальне потепління, можливі різкі перепади температурних показників», – зазначає кліматолог Андрій Прокопенко.

До середини осені в області спостерігатиметься тепла погода, – кажуть метеорологи. А от у другій половині жовтня можливі заморозки.

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

28 серпня – День міста Тернопіль

Наступна стаття

Слідчого районного відділення поліції Тернополя впіймали на хабарі

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.