Відтепер жителі Тернопільщини реєструватимуть автомобілі за новими правилами

В Україні змінили правила реєстрації автомобілів. Транспортні засоби під час продажу, або будь-якого іншого відчуження, будуть відразу перереєструвати на нового власника. Кабінет міністрів скасував процедуру зняття транспортного засобу з обліку.

 

Відповідні зміни до Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів внесені постановою Кабміну від 22 серпня 2018 року № 637.

 

Згідно з документом, транспортні засоби під час продажу (або будь-якого іншого відчуження) будуть відразу перереєструвати на нового власника. До переліку документів, що підтверджують правомірність придбання авто, доданий договір купівлі-продажу за результатами аукціону або електронних торгів. Сервісні центри МВС також видаватимуть тимчасовий реєстраційний талон і номерні знаки на автомобіль, який передано управителю на підставі договору, укладеного з Національним агентством з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів. Тимчасовий реєстраційний талон видадуть на термін, зазначений у договорі управління.

 

У разі втрати техпаспорта і номерних знаків транспортного засобу, переданого в управління Нацагентством з розшуку корупційних активів, нове свідоцтво про реєстрацію та номерні знаки видаються на підставі заяви керуючого та договору управління. Повідомляє liga.net

 

підготувала Людмила Маліброда

Попередня стаття

Через п’яного водія на вулиці Живова ДТП та затор (Фото)

Наступна стаття

Бог стирає дистанції між українцями, – отець Олег Харишин

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.