У Світязі поховали двох монахів, які загинули у ДТП на Тернопільщині

У ДТП на Тернопільщині загинули троє людей, серед яких – монах та його помічниця зі Світязького Петро-Павлівського монастиря.  Смертельна аварія трапилася 25 вересня близько третьої години неподалік села Чорний Ліс Збаразького району. На автодорозі Доманово-Ковель-Чернівці-Тереблече зіткнулося два автомобілі. Ймовірна причина ДТП – водій заснув за кермом.

 

Як з’ясувалося згодом, водій був монахом Світязького Петро-Павлівського монастиря, його пасажирка, теж монахиня, жила і працювала в обителі. Ймовірно, ієромонах Харитон, який загинув у аварії, був виснажений нічними Богослужіннями і від перевтоми заснув за кермом.

 

Поховали ієромонаха Харитона та монахиню Пелагію на території Світязького монастиря 27 вересня.  Про це на своїй сторінці у Facebook написав священик Олександр Черевко.

«27 вересня, в день Воздвиження Хреста Господнього, в Петро-Павлівському чоловічому монастирі с. Світязь відбувся чин Монашого похорону над новопреставленими: ієромонахом Харитоном та монахинею Пелагією, котрі трагічно загинули. Нехай Господь упокоїть їхні душі в оселях Свого Божественного Царства», – йдеться у дописі священика.

 

Журналісти Першого інтернет-телебачення Тернопільщини “МедіаТОР” повідомиляли про ДТП. Відео з місця пригоди ви можете переглянути на нашому сайті www.mediator.te.ua.

 

підготувала Людмила Маліброда

 

Попередня стаття

Тернопільські активісти протестували біля управління поліції

Наступна стаття

На Тернопільщині КамАЗ розчавив іномарку, постраждали троє людей

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.