У Тернополі для людей з інвалідністю хочуть облаштувати 150-метровий пандус

Аби люди з інвалідністю могли без труднощів потрапити у парк Шевченка, у Тернополі розробили проект будівництва пандуса. Його довжина матиме 150 метрів. Облаштувати його планують на, так званих, єлисейських полях, що біля ставу. Також тут передбачають встановити перильне огородження.

 

Облаштування пандуса дозволить суттєво скоротити час для подолання відстані від готелю Тернопіль до набережної маломобільним групам населення. Конструкція матиме комфортний нахил – 1:12 та поручні на висоті 90 та 70 сантиметрів. Встановлення ж тактильної плитки біля кожного спуску пандуса додасть впевненості людям з проблемами зору. Без жодних проблем користуватися пандусом можна буде і у вечірній час, адже тут встановлять достатню кількість освітлюючих приладів.

 

Зараз дістатися до набережної маломобільним групам населення можливо лише через площу Степана Бандери та в обхід по вул. Руській біля Надставної церкви. Цей шлях є надто складний для людей з інвалідністю (+ 1 км шляху), матерям з колясками та людям похилого віку. Доступу ж до всіх пагорбів на набережній тернопільського ставу без посторонньої допомоги неможливий, – йдеться на сторінці   URBAN.te.

 

підготувала Людмила Маліброда

Попередня стаття

Вдала крадіжка спокусила черкащанина до вчинення ще 5 злочинів у Тернополі

Наступна стаття

Тернополяни голосують, аби квиток на проїзд діяв понад півгодини і у різному транспорті

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.