Патріах Філарет: рішення про Томос може бути ухвалене вже наступного тижня (Відео)


Об’єднавчий Собор хочуть скликати одразу після ухвалення рішення про надання Україні Томосу, – повідомив Предстоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату Філарет.

 

“Спочатку – рішення про Томос, а потім вже ми домовляємося про скликання Об’єднавчого Собору. Я думаю, що ми не будемо затягувати скликання самого Собору. Якщо Томос буде прийнятий 9-11 жовтня цього року, то в жовтні ми можемо скликати цей Собор. Якщо ж Томос ухвалять пізніше, то, звичайно скличемо пізніше, але в цьому році ми сподіваємося, що все це звершиться”, – сказав Філарет.

 

Як відомо, 17 вересня Президент України Петро Порошенко зустрівся з екзархами Вселенського Патріархату архієпископом Даниїлом Памфілійським та єпископом Іларіоном Едмонтонським. Екзархи передали Порошенку листа від Вселенського Патріарха Варфоломія, в якому він привітав українців з вірою у процес, який приведе до духовного процвітання і незалежності України. Відповідь на звернення Патріарха Президент обіцяв надати до кінця сьогоднішнього дня.

 

Джерело: 5 Канал

 

Попередня стаття

На Тернопільщині працівник викрав з агропідприємства птицю та корм

Наступна стаття

У Тернополі поліціанти затримали рецедивіста

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.