Профспілки на Тернопільщині готуються до масових протестів

 

Дев’ятого жовтня у Тернополі протестуватимуть через недофінансування бюджетних галузей, а також наміри влади – підвищити тарифи на природний газ. Такі попереджувальні акції відбудуться в усіх обласних центрах України. А 17-го жовтня відбудеться Всеукраїнська акція протесту у Києві, участь у якій візьмуть представники з усіх областей.

Профспілки вимагають підвищити прожитковий мінімум і мінімальну заробітну плату, зупинити ріст цін на енергоносії, забезпечити права громадян на безкоштовну освіту, охорону здоров’я і соціальне забезпечення.

«У проекті державного бюджету на 2019-ий рік є чимало непопулярних моментів, які стосуються соціального захисту населення. Окрім цього маємо проблему, яка носить національний характер – це забезпечення працівників державних установ коштами на виплату зарплат. Сьогодні є величезна загроза невиплати зарплати за два місяці працівникам бюджетної сфери. На середину року така заборгованість складала 460 мільйонів гривень по області», – наголошує голова обласної ради профспілок Андрій Присяжний.

Нові умови призначення субсидій призвели до значного скорочення тих, хто може ними користуватися. Високі тарифи і відсутність пільг призводить до масового зубожіння населення, – додає Андрій Присяжний. Відтак ще однією вимогою профспілок залишається врегулювання газових тарифів. «У зв’язку з намірами Уряду підвищити ціну на природній газ та електроенергію для населення, заниженням основних державних соціальних стандартів і гарантій у проекті Державного бюджету на 2019 рік, нестачею коштів на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ та організацій, посиленням наступу на права  профспілок,  президія обласної ради профспілок вирішила підтримати рішення президії Федерації профспілок України щодо проведення солідарних протестних дій профспілок у жовтні 2018 року та вимоги до органів законодавчої і виконавчої влади. Окрім протесаної акції 9 жовтня у Тернополі, 17 жовтня ми приєднаємося до Всеукраїнської профспілкової акції протесту у м. Києві».

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

Ми здатні випереджати і перемагати, – Юлія Тимошенко (Відео)

Наступна стаття

На виплату зарплат медикам та освітянам у Тернополі виділили 20 мільйонів гривень

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.