Тернопільщина поки що без радарів. Коли фіксуватимуть швидкість, невідомо

    TERNOPILTIME

Патрульна поліція Тернопільщини поки що не отримала радарів для вимірювання швидкості. Нагадаємо, відучора прилади TruCam застосовують у тестовому режимі в більшості регіонів України. Порушників лише попереджають, однак з наступного тижня штрафуватимуть.

Радари фіксують швидкість на дистанції 1500 метрів. Наразі їх використовують на автошляхах України, в місцях найбільшої концентрації ДТП.

«Упродовж цього тижня патрульна поліція буде використовувати засоби TruCam у пілотному режимі для профілактики, щоб учасники дорожнього руху звикли до нововведення. Цей прилад дозволяє фіксувати швидкість на дистанції  до півтора кілометра. Пристрій наставляють на автомобіль, якщо він показує на перевищення швидкості, то водія зупиняють. Весь процес фіксується на відео. Патрульна поліція використовуватиме TruCam лише із розміщенням дорожніх знаків, що повідомляють про фото- відеофіксацію порушень, на ділянках автодоріг міжнародного значення та в містах із підвищеним рівнем аварійності унаслідок перевищення швидкості. У місцях фіксації порушень швидкісного режиму перебуватимуть службові транспортні засоби з увімкненими маячками синього кольору», – повідомив заступник начальника департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький. За перевищення швидкості на 20 км/год доведеться сплатити 255 грн штрафу, за 50 км/год – 510 грн. Штрафи можуть збільшуватися, оскільки нині на розгляді у Верховній Раді України законопроекти про підвищення цих штрафів

Поки що Патрульна поліція Тернопільщини не отримала пристроїв вимірювання швидкості TruCam. Патрульні сподіваються отримати пристрої наступного тижня.

Вікторія Неборак

Попередня стаття

Гравці «Реал Мадриду» ганяли м’яча з тернопільськими школярами (Фото)

Наступна стаття

На Тернопільщині невідомі спалили техніку місцевого фермера, вартістю 60 тисяч доларів

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.