Чортківчани налякані. У місті чули вибухи

 

Сьогодні, 18 жовтня, жителів Чорткова налякали два потужних звукових сигнали. Про дивні звуки повідомив Віктор Папушак на своїй сторінці у Facebook.

Користувачі соцмережі у коментарях під постом висловили свої думки:

«Звучало, як гармата або TNT. Чути було в Бучачі теж. Досить потужно», – написав Miroslav Nepip.

«Напевно скинули навчальні ракети. Бо в районі автостанції аж було відчутно вибухи», – повідомила Христина Глухан.

«У с. Білобожниця зірвалася 2-х поверхова хата від вибуху балки, згоріло усе», – зазначив Ромпан Андрушків.

 

Проте в Чортківській районній державній адміністрації повідомляють, що ці звукові удари жодним чином не були пов’язані з тренуванням, яке в той же час проводив районний відділ УДСНС на території гуртожитку Чортківського державного медичного коледжу, а ні з пожежею в житловому будинку в селі Білобожниця, що в дійсності, була реальною. Всі ці події просто співпали в часі.

 

Насправді, звукові ефекти виникли при подоланні літаками так званого звукового «бар’єру» – момент подолання літаком звукового бар’єру (коли швидкість літака стає більше швидкості звуку) супроводжується надзвичайно сильним звуком, схожим на вибух. Польоти літаків проводяться в рамках військово-повітряного навчання “Чисте небо-2018”. Повідомляє Відділ з питань цивільного захисту населення та розвитку інфраструктури Чортківської райдержадміністрації.

Попередня стаття

Реконструкція аеровокзалу аеропорту “Тернопіль” обійдеться у 22 мільйона гривень

Наступна стаття

«Мінімальна зарплата близько чотирьох тисяч гривень, прожитковий мінімум – менше двох», – що передбачає держбюджет-2019

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.