«Мінімальна зарплата близько чотирьох тисяч гривень, прожитковий мінімум – менше двох», – що передбачає держбюджет-2019

Проект TERNOPILTIME

Учора Верховна Рада України прийняла за основу проект держбюджету-2019. Відтак з першого січня передбачена мінімальна зарплата – 4173, прожитковий мінімум – 1853. Низькі соціальні стандарти, відсутність субсидій, високі тарифи на енергоносії можуть призвести до масового зубожіння населення, – вважають представники профспілок.

     Нагадаємо, 17-го жовтня з нагоди Міжнародного дня боротьби з бідністю відбулася Всеукраїнська протестна акція. До Києва з’їхалося близько 15 000 людей з різних регіонів, зокрема і Тернопільщини. Люди вимагали підвищення зарплат та врегулювання тарифів на енергоносії.

 – «Наші вимоги стосувалися стабілізації мінімальних зарплат і пенсій; внормування тарифних сіток; збалансованості бюджету та недопущення колапсу в соціальній та трудовій сферах. Крім того, ми вимагаємо припинити державне рейдерство профспілкового майна.  Ми бачимо, що відбувається заниження основних державних соціальних стандартів і гарантій у проекті Державного бюджету на 2019 рік, відмічаємо нестачу коштів на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ та організацій. Окрім цього, десятки відібраних в незаконний спосіб оздоровниць, адміністративних будівель, навчально-методичних центрів, збудованих руками і за гроші людей праці, сьогодні занепадають або зруйновані під державним управлінням. Ми вимагаємо покласти край узаконенню крадіжок майна профспілок», – наголошує голова обласної ради профспілок Андрій Присяжний.

     Протестувальники передали пакет вимог урядовцям. Далі відбуватимуться перемовини щодо внесення змін до держбюджету-2019.

      Додамо, у проекті держбюджету-2019 передбачений курс валюти у межах 29,4 грн / долар.

     Вікторія Неборак

 

Попередня стаття

Чортківчани налякані. У місті чули вибухи

Наступна стаття

У Почаєві батьки несуть поламані шкільні крісла депутатам (НАЖИВО)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.