Аби подати документи на субсидію, тернополяни годину стоять у черзі

За кілька днів у Тернополі розпочнеться опалювальний період. У багатоповерхівках та установах міста 22 жовтня увімкнуть опалення. Аби мати змогу зекономити на оплаті комунальних послуг, тернополяни масово подають заяви на отримання житлових субсидій.

 

Через нові правила оформлення субсидій, які ввели в дію у травні цього року, багато тернопільських родин змушені оновлювати документи і приносити додаткові довідки. Відтак, в управлінні праці і соціального захисту утворюються довжелезні черги. Хоча сама процедура прийняття документів не займає багато часу, проте, аби потрапити до спеціаліста, доводиться стояти у черзі годину, а подекуди й довше.

 

Зазначимо, ажіотаж через подання документів на отримання житлових субсидій у цей період є звичним явищем. Лише з 1 по 4 жовтня із заявами в управління соціального захисту звернулися 900 тернополян.

 

Нагадаємо, звернутися в управління соціальної політики мають тернополяни, у яких:

– відбулися зміни у складі сімей – реєстрація особи, виписка, прописка, розлучення і т.д.

– якщо була здійснена покупка чи отримано спадок раніше, але вже пройшло 12 місяців.

– а також інші випадки, передбачені законодавством.

 

Не потрібно звертатися до працівників соцслужб із заявою на призначення субсидії:

– сім’ям, які отримували субсидії у літній період,  їм перерахують автоматично.

– сім’ям, які звернулися із заявою про призначення субсидії після 1 травня 2018 року і їм не вийшла субсидія. Їхні дані є в управління соціального захисту, які опрацюють автоматично.

 

Більш детально дізнатися про нові правила та норми отримання житлових призначення ви можете, переглянувши засідання за участю начальника управління соціальної політики ТМР Володимира Сулими, яке Перше інтернет-телебачення Тернопільщини “МедіаТОР” транслювало у прямому ефірі.

 

 

Людмила Маліброда

Попередня стаття

За перевезення тварини у таксі тернополянам доведеться доплатити

Наступна стаття

У Тернополі через п’яного водія, пенсіонер автівкою наїхав на пішохода

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.