“Якщо з демонами, то без Бога”, – тернопільські священики проти Хелловіна

 

У ніч з 31 жовтня на 1 листопада американці та європейці святкують Хелловін. Декілька років поспіль стародавнє кельтське свято все більше набирає популярності і в Україні. Напередодні Хелловіну молодь розмальовується, одягає костюми нечистої сили і влаштовує вечірки. Священик Бучацької єпархії УГКЦ Дмитро Григорак закликає християн не приєднуватися до цього поганського свята.

 

– Дорогі у Христі, звертаюсь до усіх Вас, звертаюсь до керівників навчальних закладів, вихователів і вчителів з проханням донести до нашої молоді правдиву інформацію про Хелловін, звертаюсь особливо до батьків – вбережіть своїх дітей від участі у цьому псевдосвяткуванні!

 

За його словами, Хелловін – це свято зла, яке прославляє демонів, пропагує жорстокість, ідолопоклонство і аморальність. У зверненні на сайті Бучацької єпархії йдеться:

 

В одному з популярних фільмів головний герой каже слова: «Найважливішим досягненням диявола у сучасному світі є те, що він переконав людей, що його не існує». Ми з посмішкою слухаємо історії про нечисту силу і вважаємо це просто казками. Але диявол існує і старається перетягнути людство на свій бік. Ми стали сліпими і глухими до Слова Божого, де чітко написано про те, що не можна робити, але ми це з задоволенням робимо, особливо у свято Хелловіну. Ми думаємо, що це дитячі іграшки і нікому вони не приносять шкоди, але саме в такий спосіб ми не приймаємо серйозно диявола, його силу і вплив у нашому житті. Ми не сприймаємо його серйозно, але діє він вельми серйозно.

 

Насправді ми, українці, маємо свою настільки багату культуру і свої звичаї, що не мусимо йти позичати це у інших народів. Але найперше перед нами стоїть завдання відновити нашу країну, зупинити війну, а цього всього не можливо зробити без Божої допомоги. То кому ми збираємося служити? З ким ми вибираємо йти по дорозі життя? Бо коли з демонами, то йдемо без Бога. Двом панам служити не можливо. Тому використаймо цей день, щоб підготуватися до Дня всіх святих, помолитися за душі усопших з наших родин, за тих, про кого нема кому згадати, про наших героїв Небесної Сотні та воїнів, які віддали своє життя на Сході України за нашу свободу.

 

Ми усі покликанні до святості і повинні прожити життя так, щоб хоч на крок до цієї святості наблизитися. Традиція відвідувати наших померлих на цвинтарях 1 листопада дає нагоду нам подивитися на ту короткочасність життя і запитати себе, а чи все я зробив, щоби стати ближче до Бога.

Попередня стаття

На Тернопільщині біля лісу знайшли мертвого чоловіка

Наступна стаття

«У 70 порадник і підтримка», – колеги про засновницю тернопільської економічної школи

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.