У Тернополі водій не видає квитка при розрахунку готівкою, навіть якщо наполягати

У Тернополі водії маршруток після дводенного протесту знову виїхали на роботу. Перевозять пасажирів поки що за старими тарифами – 5 гривень. Обслуговуючи пасажирів, водії зобов’язані видативати квиток – чи то придбаний за готівку, чи то завдяки карточці та проїзному. Проте, вони цього не роблять. Навіть, якщо наполягати, аби видав. З такою ситуацією стикнулися і тернополянка Людмила. Про це жінка написала на пошту МедіаТОРа.

 

– Зайшовши у маршрутку №27, я оплатила 10 гривень, за себе і сина. Очікуючи на два квитки, зрозуміла – їх не буде. Тоді попросила водія роздрукувати. Керманич не охоче взяв свою картку і провів по валідатору. Один раз. Я почекала і тоді запитала, де другий квиток. Водій на запитання не відреагував. Я знову повторила і наполегливо попросила дати другий квиток. Водій видав його, дивлячись на мене так,  наче не зобов’язаний цього робити,  – пише тернополянка.

 

Згодом стало зрозумілим те, що цей водій не видає квитків нікому з пасажирів, хто розраховувався готівкою, – продовжує жінка. У той же час до пенсіонерів він звертався з підвищеним тоном, аби вони передавали пенсійні картки. Вигукував, що вони не можуть їхати, якщо їхнє пенсійне посвідчення не пройшло через валідатор.

 

– Побачивши, що керманич не дає квитків, я  привселюдно запитала, чому він не проводить готівковий розрахунок через валідатор. Проте водій тільки дивився на мене і далі не роздруковував квитків. Варто зазначити, люди теж наполягали на видачі проїзних талонів, – розповідає пасажирка. І додає до листа фото маршрутного автобуса.

 

У такій же ситуації, у тій же маршрутці і з тим же водієм опинився тернополянин Андрій Кір. У своєму постій він, зокрема, написав:

– ОБЕРЕЖНО! Від сьогодні на дороги повернулись водії нетрадиційної сексуальної орієнтації (в найгіршому сенсі цього слова?)!Планував їхати тролейбусом, але бачу на зупинці маршрутку #27. Махнув рукою, водій зупинився, заходжу, дістаю банківську картку з пейпасом. Водій відштовхує мою руку і закриває своєю валідатор.
– Картками поза зупинкою не розраховуються.
– Перепрошую. Не зрозумів. Що ви маєте на увазі? – перепитую.
– Я тебе підібрав поза зупинкою давай мені готівку!
– Ти щось поплутав? Я хочу розрахуватися карткою. В іншому випадку не платитиму взагалі!
– А шо МЕНІ з твоєї картки?! Який зиск?! <багато матюків>
– <багато матюків>

 

В решті-решт після взаємних “люб’язностей” і погроз фізичною розправою проводжу картку, друкую квиток, займаю вільне місце під акомпанемент якихось образ з боку водія навздогін. 
На наступній зупинці один з німих свідків нашого діалогу при виході смачно заряджає долонею по кузову скотовозки, очевидно на знак протесту проти такої поведінки водія
Їдемо далі.

 

Чую вже якась дівчинка питає у водія чому той не зупинився на зупинці.
– Де хочу там зупиняюся!
Висаджує її на дорозі.
– У вас є маршрут, ви повинні зупинятися у визначених місцях. – роблю зауваження. 
– Де захочу там зупиняюся! Не вказуй мені!
– Тобі що влом їхати так, щоб не псувати нерви ні собі ні іншим?
Не відповів.

 

Заходять люди, квитків не беруть, а водій не дуже й переймається. На зупинці “3 лікарня” заходять 2 жіночки контролерки. Ні в кого квитків, окрім мене на той момент не виявилось…

 

Тепер питання: Чи заслуговують ці перевізники зі своїми скотовозками з мудаками за кермом на існування на ринку пасажирських перевезень міста? Чи така поведінка водія, особливо після всіх подій минулих днів нормальна? Яким макаром можна порахувати пасажиропотік, якщо він не обліковується? Люди, ви ходили пішки, ви добиралися попутками, кляли маршрутки і не вимагаєте квитків?! Це повинно бути ділом принципу!, – написав Андрій Кір. 

 

Попередня стаття

Ранкові затори у Тернополі (Фото)

Наступна стаття

Перехід через тернопільський квітковий ринок закритий (Фото)

2 Comments

    Avatar
  • На зупинці “3 лікарня” заходять 2 жінки контролери, і скільки штрафів виписали? А якщо штраф був у 100 разів, то білети брали б всі!

  • Avatar
  • Не берете квитків
    Будете платити за проїзд по 9-00.

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.