На Тернопільщині заборонили російськомовну інформаційну продукцію

Проект TERNOPILTIME

Тернопільська обласна рада вирішила встановити мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту. Рішення діятиме до моменту припинення окупації території України Росією.

Ініціював рішення НВР «Правий сектор». Як зазначив голова обласного штабу національно-визвольного руху Назар Сарабун, відтепер на Тернопільщині заборонено публічно поширювати російськомовну культурну продукцію у будь-яких формах.

«Йде мова про те, що у нашій області заборонено, наприклад, ставити вистави російською мовою, використовувати публічно російськомовну музику. Наш народ пережив Емський  указ, Валуєвський циркуляр, голодомори, багато наших дисидентів знищено, тому це буде наша відповідь країні агресору. Росія нищила нашу культуру століттями, відтепер ми не хочемо пропагувати її культуру», – каже голова обласного штабу НВР «Правий сектор» Назар Сарабун.

До слова, таке рішення також прийняли Львівська і Житомирська області. На Тернопільщині створюють спеціальну комісію, яка стежитиме за його виконанням.

«Буде створена комісія, яка стежитиме за виконанням рішення. Можуть бути штрафи, попередження, комісія буде працювати в рамках законодавства. Хочу наголосити, від початку це рішення ініціювали наші захисники, які воюють на сході. Вони там наслухалися того російськомовного продукту і запропонували прийняти рішення таке у нашій області», – додає Назар Сарабун.

 У результаті прийнятого рішення, «Правий сектор» виступає проти концерту російськомовного співака Київстонера у Тернополі.

“14 листопада у Тернопільському нічному клубі “PULSE” запланований виступ так званого співака Київстонера. Іван Колихалов (таке справжнє ім’я Київстонера) колишній учасник російськомовного гурту “Гриби”. Відомо, що гурт неодноразово давав концерти у Російській Федерації. Пізніше Київстонер пішов із гурту, почавши сольну кар‘єру. Зараз продовжує співпрацювати з російськими виконавцями, наприклад Бастою, та виступати у Росії», – повідомляє обласний штаб «Правого сектору». Відтак представники цієї організації звернулися до поліції з приводу ймовірного ймовірного виступу російськомовного співака.

Наскільки рішення щодо заборони публічного використання російськомовної продукції демократичне, питання залишається відкритим. Громадські активісти краю мотивують його відповіддю на гібридну війну, яку веде Росія проти України.

 

Вікторія Неборак

 

Попередня стаття

ДТП на Микулинецькій: батьки загиблого тернополянина просять про допомогу

Наступна стаття

У Тернополі діятиме «Сектор контролю за паркуванням транспортних засобів»

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.