У Тернополі діятиме «Сектор контролю за паркуванням транспортних засобів»

У вересні 2018 року в Україні набули чинності нові правила паркування транспортних засобів на вулицях і дорогах населених пунктів. Для контролю за їх дотриманням у Тернополі створили новий підрозділ «Сектор контролю за паркуванням транспортних засобів». 

 

Відповідно до наданих повноважень, уже з 9 листопада інспектори з паркування проводять на території міста інформаційну кампанію та залишають попередження водіям, що порушили правила зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів.

 

При виявленні автомобіля, який значно перешкоджає дорожньому руху, або створює загрозу безпеці руху, інспектор з паркування має право фіксувати правопорушення, накладати на водія-порушника адміністративне стягнення у вигляді штрафу. Також він може тимчасово затримати транспортний засіб, доставивши його на арештмайданчик за допомогою евакуатора. Затриманий автомобіль повертатимуть власнику після сплати штрафу і вартості послуги з його транспортування та зберігання.

 

Оскільки досі Кабінет міністрів ще не затвердив акт огляду автомобіля під час евакуації, повноцінно розпочати роботу з переміщення транспортних засобів, які створюють суттєві перешкоди для руху поки що не можуть. Також у Тернополі ще тривають відповідні процедури з облаштування арештмайданчика, на якому тимчасового зберігатимуться евакуйовані автомобілі.

 

Після затвердження усіх необхідних законних актів, інформація про евакуйовані на території міста автомобілі буде розміщуватися на сайті Тернопільської міської ради у спеціально створеній рубриці.

 

Попередня стаття

На Тернопільщині заборонили російськомовну інформаційну продукцію

Наступна стаття

На Тернопільщині презентують Новий економічний курс України (НАЖИВО)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.