15 листопада – Міжнародний день відмови від паління

Офіційне свято Міжнародний день відмови від паління відзначають в третій четвер листопадаЦей День – прекрасна можливість для тих, хто палить, дізнатися – чому і наскільки просто залишити це. Справа в тому, що залежно від паління не існує. Те, що курець тягнеться за наступною цигаркою – є комплекс специфічних процесів, які відбуваються в організмі людини, яка палить.

 

Нікотин – алкалоїд пиридинового ряду. Він діє як слабке знеболювальне всього 18 хвилин після викуреної сигарети. Всього з димом через легені в нього потрапляє близько 500 сполук, включаючи азот, аміак, смоли, солі важких металів, залишкові речовини, що виникли при згорянні. Час виведення надлишків залежить від ступеня їх проникнення в організм і займає період від кількох годин до кількох днів.
Метою Дня відмови від паління є активні дії по сприянню у зниженні поширення шкідливої тютюнової залежності. Це включає в себе боротьбу проти тютюнопаління в усіх прошарках суспільства і в першу чергу в середовищі лікарів і медичного персоналу. Широке інформування суспільства про шкідливий і згубний вплив тютюну на здоров’я курця і оточуючих його людей здатне позитивно вплинути на самосвідомість безлічі курців. Завдяки хорошій обізнаності населення про шкоду куріння для здоров’я та доступних методах позбавлення від цієї шкідливої звички багато громадян прагнуть позбутися згубної нікотинової залежності.
Попередня стаття

ДТП на Бродівській: після зіткнення з авто легківка в’їхала у зупинку

Наступна стаття

Тимошенко гарантує: ціна на газ буде знижена мінімум удвічі (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.