Баталії навколо маршруток у Тернополі продовжуються

Сьогодні у Тернополі близько п’ятдесяти осіб пікетували під сесією міської ради. Люди вкотре протестували через підвищення вартості проїзду, а також вимагали відставки керівника міського управління транспорту.

Нагадаємо, наразі вартість квитка у тролейбусах становить 5 грн, у маршрутках – 6 грн., незалежно, як розраховується пасажир: «картою тернополянина», електронним квитком чи готівкою; з 20-го грудня діятиме диференційована система оплати за проїзд, зокрема більше доведеться платити пасажирам, які використовують готівку.

Тарифи у Тернополі вищі, ніж в інших містах України, – твердять громадські активісти. Вони вимагають перейти на інакшу форму оплати за проїзд.

«В нас є пропозиція, як можна оплачувати проїзд у громадському транспорті Тернополя, залежно від кілометражу. Ми не маємо на меті дестабілізувати роботу перевізників, оскільки наша мета – це запропонувати іншу модель взаємодії пасажира та перевізника. До прикладу, ми пропонуємо перейти на оплату кілометрів виконаної роботи перевізниками, тобто щоб вартість квитка залежала від того, скільки кілометрів проїхав пасажир. І до слова, ми вже спілкувалися з перевізниками, у неофіційних розмовах вони погоджуються так працювати», – каже громадський активіст Іван Рудакевич.

Протестувальники вимагали, щоб питання щодо звільнення начальника міського управління транспорту було винесене на розгляд сесії, проте депутати до цієї вимоги поки що не дослухалися. Депутат Тарас Білан запропонував активістам подати проект рішення на папері з необхідними аргументуючими документами.

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

Вночі у Тернополі побили та пограбували студента (Відео)

Наступна стаття

23 листопада – Чорна п’ятниця (Black Friday)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.