В Україні ввели воєнний стан. “За” проголосували 276 депутатів (Відео)

 

В Україні запровадили воєнний стан. Зокрема, у Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, Донецькій, Запорізькій Херсонській областях.

 

Закон щодо запровадження воєнного стану вступить в дію 28 листопада о 9:00 годині ранку. Воєнний стан триватиме 30 днів. Таке рішення прийняли депутати на екстерному засіданні Верховної Ради України. “За проголосували 276 депутатів, “проти” – 30, утримався 1 народний обранець.

 

Петро Порошенко на своїй сторінці у Фейсбук повідомив, воєнний стан буде застосований виключно у випадку наземної російської воєнної агресії. Якщо нам вдасться уникнути цього сценарію, я наголошую як Президент і Верховний Головнокомандувач ЗСУ – не буде обмеження прав і свобод, – зазначив Глава держави.

 

Указ про запровадження воєнного стану передбачає, що такий стан діятиме виключно в тих областях України, які розташовані вздовж російського кордону, вздовж придністровської ділянки Україно-молдовського кордону і вздовж узбережжя Чорного і Азовського морів. Саме там, де може бути нанесено удар.

 

Також депутати проголосували за призначення дати виборів Президента України на 31 березня 2019 року. “За” проголосували 298 депутатів.

 

Попередня стаття

Сьогодні о 21:00 годині українці об’єднаються у спільній молитві за Україну

Наступна стаття

Призначено дату виборів: тернополяни обиратимуть Президента 31 березня

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.