Резервістів Тернопільщини чекають у військкоматах (Відео)

На Тернопільщині триває призов на строкову військову службу у ЗСУ. В краї оголосили про початок повномасштабних навчань бригади територіальної оборони, а це – близько 4 тисяч осіб. Т.в.о. військового комісара Тернопільського обласного військкомату Олександр Скумбрій повідомив, відповідно до Дерективи, яка надійшла з Генерального Штабу ЗСУ, поступили уточнення щодо мобілізації людських і транспортних ресурсів. Поки що про часткову чи повну мобілізацію мова не йде, – зазначив посадовець. Зараз в краї триває оповіщення тих осіб, які входять до оперативного резерву 1-ї черги, а також військовозобов’язаних, які зголосилися приймати участь у діяльності загонів територіальної оборони.

 

– Військові комісаріати Тернопільської області, як і всі частини та підрозділи ЗСУ, приведені у повну бойову готовність. Військові виконують планові завдання, зокрема, продовжується призов на строкову військову служба на осінь 2018 року, продовжується військовий відбір за контрактом, – каже т.в.о. військового комісара Тернопільського обласного військкомату Олександр Скумбрій. 

 

Призов резервістів 1-ї черги може відбуватися двома шляхами. Військова частина, до якої приписаний резервіст або заключено контракт з цією особою, сама викликатиме резервіста у ті військові частини, які вже переведені у вищий ступінь бойової готовності. В іншому випадку – є такі резервісти, яких оповіщуємо ми, повістками, – каже Олександр Скумбрій.

 

– Якщо є бажаючі, які не чекають повістку… Найбільш налаштовані патріотично резервісти. Вони всі знають, які відносяться до резерву, це в основному або строкову військову службу або брали участь в АТО. Прошу без нагадувань, без додаткових якихось запрошень сповістити про своє бажання військовому комісару по місцю проживання, по місцю прописки. У визначений срок з’явитися до військового комісаріату, – каже  т.в.о. військового комісара Тернопільського обласного військкомату Олександр Скумбрій. 

 

Зазначимо, що на сьогодні на Тернопільщині пріоритетними завданнями є: відновлення військових частин та їх укомплектування, а також формування загонів територіальної оборони. Чиновники та представники різних силових структур вже проаналізували наявність в краї всіх засобів і ресурсів, які можуть бути спрямовані на захист територіальної цілісності України. Також розглядають заходи, які втілюватимуть задля забезпечення внутрішнього правопорядку, оборони важливих об’єктів і стратегічних підприємств регіону.

 

Попередня стаття

Для безпритульних тварин тернополяни облаштовують тимчасові будки

Наступна стаття

«Треба було вводити, коли був Ілловайськ», – тернополяни про воєнний стан (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.