TruCam на дорогах Тернопільщини. Водії платять перші штрафи (Відео)


 

Нині тернопільській  патрульні вперше зупиняють автомобілів, які перевищують швидкість. ЇЇ фіксують за допомогою приладу Trucam.

– Зараз їхатиме зустрічний автомобіль, мірятимемо швидкість першого. Прилад фіксує правопорушення і ми ведемо автомобіль доки пристрій не зробить фото номерного знака, – розповідає патрульний.

 

Водієву Петру поліціянти демонструють фото та відео з реєстратора. Чоловік зізнається трохи поспішив.

– Трохи не побачив, я визнаю, це правильно, що займаються швидкістю, бо зараз багато ДТП через перевищення.

 

Наступний порушник їхав населеним пунктом зі швидкістю 73 кілометри за годину.

– Знаків не замітив, свою вину визнаю, тому що я за таких заходів. Зараз на місці оплачуватиму штраф у розмірі 250 гривень, – каже водій Станіслав.

Якщо водій рухається  на  50 км більше ніж  дозволено – сплатить півтисячі гривень.

– Водій має 10 днів аби оскаржити рішення по справі або 15 днів на оплату цього штрафу. В разі неоплати і не оскарження штраф подвоюється і передається до виконавчої служби, де примусово стягується з водія, – розповідає командир роти УПП в Тернопільській області Анатолій Кіт.

 

Не всі кермувальники довіряють такому пристрою. Нарікають, він технічно не досконалий. Пан Іван, для прикладу, не розпізнав свого номерного знаку.

– На машині все затерто це такий Trucam, ви його десь витягнули з гаража. Ну от машина я не бачу нічого окрім білої плями і фар. Я не вірю цьому трюкаму, бо в мене є спідометр, я користуюся своїм спідометром, я пристебнутий я переживаю за свою безпеку в мене маленька дитина.

 

У патрульній поліції запевняють, прилад сертифікований і має усі дозволи. Наразі це єдиний пристрій на Тернопільщині. З ним працюватимуть на ділянках дороги Тернопіль-Львів. Саме там, констатують поліціянти,  найчастіше трапляються ДТП з важкими наслідками.

 

 

 

 

 

 

 

Попередня стаття

19 грудня на Театральному майдані урочисто засвітять головну ялинку Тернополя

Наступна стаття

Результати відеофіксації TruCam можна оскаржити у суді

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.