У п’яти ОТГ на Тернопільщині обирали голів і депутатів

Проект TERNOPILTIME

У п’яти об’єднаних територіальних громадах Тернопільщини відбулися вибори. Голів і депутатів обирали у Білецькій, Настасівській, Копиченецькій, Монастириській, Купчинецькій ОТГ. Голосування тривало з 8.00 до 20.00. Наразі виборча комісія підбиває підсумки голосування та рахує голоси.

 

Відповідно до рішення ЦВК, на Тернопільщині вибори проходили у двох міських і трьох сільських ОТГ: депутатів Копичинецької і Монастириської міських рад обирали за партійними списками; а до Білецької, Настасівської та Купчинецької: по одномандатних виборчих округах. За словами спостерігачів, вибори відбулися без надзвичайних ситуацій. Серед порушень: люди приходили без паспортів. Громадський порядок забезпечували правоохоронці.

 

Як повідомив начальник управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Володимир Харченко, до Білецької ОТГ приєдналися такі села: Біла, Чистилів, Плотича, Великий Глибочок, Ігровиця, Івачів Долішній. У цій ОТГ загальна кількість виборців – понад 7604. До Копичинецької ОТГ увійшли Копичинці, Гадинківці, Майдан, Оришківці, Сухостав, Яблунів, Тудорів. У Монастириській ОТГ наразі такі населені пункти: Монастириська, Гончарівка, Криниця, Горішня Слобідка, Дубенка, Ковалівка, Комарівка; у Настасівській: Настасів, Мар’янівка, Йосипівка; у Купчинецькій –  Купчинці, Денисів, Ішків, Яструбове.

 

«Перші вибори до ОТГ на Тернопільщині відбулися 25-го жовтня 2015 року. Тоді голів і депутатів обирали до 26-ти ОТГ. Адже у 2015-му році в нашій області було створено 26 об’єднаних територіальних громад. В цей час Тернопільська область займала лідируючу позицію в державі по кількості громад, а також по темпах реалізації реформи децентралізації. Щодо кількості створених ОТГ, то рейтинги загалом по державі дещо змінилися, проте наш регіон дуже добре рухається у плані адміністративної реформи. До сьогодні у нас працювало 42 успішних спроможних об’єднаних територіальних громад. Наразі маємо чергові вибори.  Кабінет Міністрів вніс зміни до формування територій громад у Тернопільській області. Відтак новостворені громади переходять на прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом. На сьогоднішній день ми маємо перспективний план, який охоплює понад 90% території області за виключенням незначної кількості сільських рад», –  пояснює Володимир Харченко.

 

Нагадаємо, за рішення ЦВК вибори відбулися в усіх регіонах України, де не запроваджено воєнний стан – це 13 областей. Загалом у виборчому процесі по Україні взяло участь 78 ОТГ. Явку виборців називають високою. За попередніми підрахунками, у виборах взяло участь понад 400 000 осіб.

 

Вікторія Неборак

 

Попередня стаття

У Білій голова виборчої дільниці винесла печатку (Відео)

Наступна стаття

Іван Чайківський: 20 років служіння людям (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.