Американські благодійниці здійснювали мрії маленьких тернополян (Фото)

 

Здійснити хоча б маленьку частинку дитячих мрій спробували дівчата із громадської організації «Союзу Українок Америки, відділ імені Лесі Українки №140». Настільні розвиваючі ігри та засоби особистої гігієни отримали 30 дітей  із діагнозом spinabifida і гідроцефалія.  Хлопчиків та дівчаток з таким рідкісним вродженим захворюванням об’єднала громадська організація «Сяйво духу». Вона була створена за ініціативою їхніх батьків у травні 2017 року.

– Нам дуже приємна увага «Союзу Українок Америки» та їхнє небайдуже ставлення до дітей, що живуть зі складними станами, –  говорить голова організації «Сяйво духу» Мар’яна Кошманюк. – Бажаємо дівчатам і їхнім родинам щастя, достатку, благополуччя, чудових миттєвостей життя і добрих посмішок близьких людей.

 

Варто зазначити, благодійництвом дівчата займаються понад рік. У  2017 році об’єдналися у організацію  «Союз Українок Америки, відділ імені Лесі Українки №140» задля спільної мети – допомагати дітям в Україні. Їм вдалося вже реалізувати два проекти – закупили сучасне медичне обладнання для немовлят у лікарню Чорткова(Тернопільщина) та Богородичан (Івано-Франківщина). Наразі в планах допомогти закупити апарат цистоуретоскоп у Тернопільську обласну дитячу клінічну лікарню. Це обладнання необхідне для лікування дітей з захворюваннями з розщілини хребта і гідроцефалією. Для досягнення мети, дівчата організували міні-ярмарок при церкві Святого  Йосипа у Чикаго.

 

Попередня стаття

На Тернопільщині передбачають штормові вітри

Наступна стаття

Жителька Тернопільщини намагалась незаконно перетнути кордон із Польщею

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.