Поштова марка із зображенням моста, що на Тернопільщині, увійшла до ТОП-10 Європи

Поштова марка, на якій зображений віадук у селі Плебанівка на Тернопільщині, з серії “Мости України” , яка взяла участь в філателістичному конкурсі 2018 EUROPA, увійшла до переліку найкращих марок Європи. Про це повідомляє блог Europa-stamps.

 

«У фінал конкурсу, крім України, також пройшли ще 9 країн: Бельгія, Фінляндія, Греція, Молдова, Норвегія, Сербія, Іспанія, Швеція і Швейцарія», – йдеться у повідомленні.

 

Зараз на згаданому блозі до 31 грудня триває фінальне голосування “Кращі марки Європи – вибір колекціонерів 2018”.

 

Ппоштову марку з віадуком, розташованим у селі Плебанівка, Укрпошта представила на філателістичний конкурс 2018 EUROPA. Тема нинішнього року – “Мости”.
Віадук у Плебанівці Теребовлянського району на Тернопільщині – 120-річна пам’ятка архітектури. Міст має 9 арок із місцевого каменю.Цю архітектурну перлину Тернопільщини звели під керівництвом австрійських інженерів у ті часи, коли навколишні території належали Австро-Угорщині. Схожий міст є у шотландському селі Гленфіннан. Відомий він завдяки фільмам про Гаррі Поттера.
Попередня стаття

На Тернопільщині сироти проведуть Різдвяні свята у родинах

Наступна стаття

Провину лікарів у смерті хлопчика з Тернополя офіційно доведено

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.