На Тернопільщині почали виплачувати субсидії грошима

Проект TERNOPILTIME

Повна монетизація субсидій розпочалася на Тернопільщині. Відповідно до рішення Уряду, відтепер субсидії виплачуватимуть грошима. Насамперед нововведення стосуються тих громадян, що звертаються за субсидіями вперше з 2019-го року. А з жовтня монетизація охопить всіх субсидіантів.

 

Як повідомив директор департаменту соціального захисту населення ОДА Вадим Боярський, користувачам субсидій відкриватимуть рахунки в «Ощадбанку».

 

«Субсидіанти матимуть рахунки в «Ощадбанку» для покриття витрат на комунальні послуги, зекономлені гроші можна буде використати на власний розсуд після завершення опалювального періоду. З 1-го січня 2019-го року монетизовуватимуть субсидії тим особам, які звернуться вперше. А з жовтня за аналогічною системою призначатимуть субсидії всім користувачам. Але для тих громадян, які вже користувалися субсидією, поки що змін немає ніяких. Також ніяких змін немає і в безпосередньо механізмі призначення субсидій. Проте змінюється сама система надання субсидій. І наразі виробляються технічні механізми щодо реалізації нововведень. Відбувається синхронізація баз даних, обмін інформацією між місцевими управліннями, Міністерством соціальної політики, «Ощадбанком», оскільки саме ці три інституції будуть задіяні у процесі монетизації субсидій», – каже Вадим Боярський.

 

Відтак жителям краю, які звертаються за субсидіями з 1-го січня, починають нараховувати субсидії грошима на рахунки в «Ощадбанку». Хоча безпосередньо умови призначення субсидій не змінилися.

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

Сьогодні поліцейські Тернопільщини поїхали у зону ООС (Відео)

Наступна стаття

Чари Різдва та Вифлеємський вогонь: у Тернополі запалили «Різдвяну свічечку» (Фото)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.