Чари Різдва та Вифлеємський вогонь: у Тернополі запалили «Різдвяну свічечку» (Фото)

Пластове свято «Різдвяна свічечка» традиційно відбулося у Тернополі. 9 січня в Українському домі «Перемога» пластуни ділилися чарами свят, колядували та святкували Різдво Христове. Такий захід організовують вже понад 20 років. А цього річ на святі було понад 300 людей.

 

– «Різдвяна свячечка» це родинне свято. З роками, пластуни вияснили нову істину: немає значення наскільки віддаленим ти став від Пласту чи куди послала тебе доля – Різдвяна свічечка- те свято, де, незважаючи на будь-які побутові проблеми чи негаразди, збирається пластове коло. – наголошують пластуни.

 

Традиційно під час свята голова Тернопільського осередку Всеукраїнської організації «Пласт» Назар Гарпій запалив три свічки від Вифлеємського вогню: першу – для тих, хто відійшов у «вічну ватру» і тих, хто боровся за долю України, другу – для пластунів із діаспори, третю для тих, хто поруч і підтримує у важку хвилину.

 

Пластуни  також кажуть, що цьогорічне дійство особливе тим, що разом з ними молилися священики Української Помісної церкви.

 

Фото: Тернопільський Пласт

Попередня стаття

На Тернопільщині почали виплачувати субсидії грошима

Наступна стаття

На Старий Новий рік на Тернопільщині встановлять національний рекорд

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.