На Тернопільщині хлопчик у комі через ускладнення кору

Проект TERNOPILTIME

Через ускладнення від кору чотирирічний хлопчик зі села Дзвиняч більше трьох тижнів – у комі. Як «Медіатор» повідомляв раніше, у дитини – коровий енцефаліт. Лікарі борються за життя хлопчика, для лікування необхідно близько 3 тисяч гривень щодня. Відтак батьки дитини просять про допомогу.

 

До корового енцефаліту призвели ускладнення кору, – розповідають лікарі. А загалом у минулому році в Україні на кір перехворіло понад 54 тисячі людей. Нові випадки цього захворювання реєструють і у 2019-му – від початку року кір виявили у п’яти тисяч українців. Тернопільщина належить до областей зі значною кількістю хворих.  До прикладу, позаминулої доби кір зафіксували у 19 жителів обласного центру.

 

«У 2019-му році ми продовжуємо реєструвати нові випадки захворювання на кір. Випадки захворювання трапляються у більшості районів області, проте найбільше хворих все ж таки у Тернополі. Бувають дні, коли ми виявляємо більше десяти хворих. От наприклад, позавчора у Тернополі зафіксовано 19 випадків кору. Щодо спалахів цього захворювання, то останнім часом нових не виявляємо. А у 2019-му році в області було зареєстровано 62 спалахи кору. Наголошуємо, в такі нестабільній ситуації варто кожному перевірити календар щеплення та зробити вакцинацію. Оскільки вакцинація – єдиний надійний метод захисту від цієї хвороби», – каже завідувач відділу епіднагляду, спостереження та профілактики інфекційних хвороб ДУТОЛЦ МОЗ Марія Павельєва.

Додамо, минулого тижня від ускладнень кору помер житель Рівненської області. А минулого року ця недуга забрала життя п’ятнадцяти українців, з них 11 – діти.

Вікторія Неборак

Попередня стаття

“Вибори потрібні, аби закінчити з олігархатом”, – співголова партії “ДемАльянс” Василь Гацько (Відео)

Наступна стаття

На Тернопільщині планують зменшити кількість дітей в інтернатних закладах

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.