Поліцейські можуть придбати власне житло, сплативши лише 60% його вартості

Правоохоронці Тернопільщини можуть придбати власне житло на вигідних умовах. Відповідно до Постанови КМУ №1201 від 14.11.2018 Міністерство Внутрішніх Справ запропонувало працівникам правоохоронних органів нову програму фінансового лізингу.

 

Поліцейські або особи рядового чи начальницького складу служби цивільного захисту зможуть укласти з державною іпотечною установою договори на умовах компенсації частини лізингових платежів. Працівники поліції сплачуватимуть лише 60% вартості свого житла, а інші 40% компенсує МВС.

 

Для отримання житла необхідно виконати лише кілька пунктів, а саме: перебувати на обліку щодо поліпшення житлових умов, мати вислугу не менше 2-х років та не менше 5-ти років до виходу на пенсію.

 

Правоохоронець повинен подати заявку на житло; надати документи, які підтверджували б необхідність грошової компенсації та укласти договір фінансового лізингу. Сума відшкодування буде залежати від стажу роботи та складу родини. Маючи вислугу від 5 до 10 років, щомісячний платіж зменшуватиметься на 10%, від 10-15 років — на 20%, від 15 років — на 30%. Правоохоронці, які мають дітей, платіж зменшуватимуть ще на 5% за кожну дитину.

 

Строк дії таких договорів становить від 5 до 20 років, а сума щомісячної виплати не буде перевищувати 25 відсотків від грошового забезпечення правоохоронця.

 

Згідно визначених умов, житло має відповідати нормативній площі – це 31,5 кв. м. загальної площі на 1 заявника чи + 1 член сім’ї, додатково 21 кв. м. на кожного наступного члена сім’ї, але не більше ніж 73,5 кв. м.

 

Якщо ж людина звільниться до того моменту, як виплатить суму лізингу, вона повинна буде компенсувати кошти, які залишилося доплатити. Відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Попередня стаття

На Тернопільщині сільський голова отримав 3500 доларів хабара

Наступна стаття

Отруєння собак у Заліщиках: тварини вмирали у конвульсіях на очах у жителів (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.