На Тернопільщині російську церкву покинуло 18 громад

Проект TERNOPILTIME

На Тернопільщині 18 релігійних громад, які раніше підпорядковувалися Московському патріархату, приєдналися до Православної церкви України. Як зазначив Архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор, в області релігійні громади продовжують звертатися щодо приєднання до української православної церкви.

 

Цими днями Архієпископ Нестор підписав укази про перехід чотирьох громад. Це парафії з сіл Залужжя, Шктроботівка і Підгайці Шумського району та парафія із села Дунаїв Кременецького району.

 

«Минулого тижня я задовільнив прохання парафії  зі села Мирове Шумського району. Попередньо в цьому селі відбулися збори, на яких було розглянуто питання про зміну юрисдикції релігійної громади. Там було одноголосно прийнято рішення про перехід до Православної церкви України. Представники громади нам привезли підтверджуючий документ. Перед цим до складу Тернопільської єпархії було прийнято шість релігійних громад Шумського району, це села Матвіївці, Сураж, Радошівка, Бриків, Кордишів, Онишківці. Також вже у складі Православної церкви України парафії з Гніздичного Збаразького та Розтоків Кременецького району, з Бучацького району село Стінка і Трибухівці», – повідомив Архієпископ Тернопільський і Кременецький Православної Церкви України Нестор.

 

Додамо, минулої неділі у селі Стінка Бучацького району відбулося перше Богослужіння в Помісній Українській Церкві. Рішення про перехід громада прийняла ще 31-го січня 2018-го року.

Вікторія Неборак

Попередня стаття

На Тернопільщині на автодорозі обвалився міст (Фото)

Наступна стаття

Торгівля людьми – розпізнай небезпеку вчасно (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.