Торгівля людьми – розпізнай небезпеку вчасно (Відео)


Торгівля людьми – це проблема, яка може в будь-який момент торкнутися кожного, незалежно від віку, статі та соціального статусу. Впродовж останніх років  члени Представництва МОМ в Україні впроваджують на Тернопільщині різні програми, спрямовані на боротьбу з торгівлею людьми серед різних верств населення. Бесіди фахівці проводять як з дорослими, так і з неповнолітніми.

 

Онновна мета – дати молоді достатні знання про існуючі ризики і способи себе захистити. Неповнолітні повинні знати, куди можна звернутися за допомогою. Потрібно, аби діти розуміли та усвідомлювали, що це не лише проблема, але й злочин за який є покарання в кримінальному кодексі. Сьогодні в Україні працюють багато установ та організацій, які допомагають жертвам торгівлі людьми, надають їм всебічну допомогу та підтримку у вирішенні проблеми.

 

На Тернопільщині поодинокі випадки використання дітей, як одного із способів заробляння грошей жебрацтвом, правоохоронці фіксували лише у 2012-2013 роках. Неодноразово фіксували випадки втягнення в сексуальну експлуатацію людей, в трудову експлуатацію.

 

За оцінками Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні, понад 160 000 українців постраждали від торгівлі людьми, починаючи з 1991 року Це робить Україну однією з основних країн походження постраждалих від сучасного рабства в Європі. Більшість постраждалих, які протягом останніх років отримали допомогу від МОМ, – молодь до 35 років. Наймолодшій постраждалій було 3 роки, а найстаршій – 83.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Попередня стаття

На Тернопільщині російську церкву покинуло 18 громад

Наступна стаття

Жіноча ініціативність: тернопільська журналістка ламала стереотипи (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.