Немає угоди на вивезення сміття – штраф: у Тернополі перевірять жителів приватного сектору

У Тернополі невідомі особи, ймовірно жителі приватного сектору, створили чергове стихійне звалище поблизу новобудови на “Новому світі”. Днями забудовник його ліквідував, а працівники обслуговуючого прилеглі будинки підприємства прибрали територію. Втім, проблему це не вирішило. Недобросовісні тернополяни продовжують складувати свої відходи у невідведених  для цього місцях, – повідомляють у КП “Тернопільміськтеплокомуненерго”.

 

“Поява схожих стихійних сміттєзвалищ не є наслідком бездіяльності комунальних підприємств. Навпаки, свідчать про низький рівень культури у деяких тернополян”, – кажуть в місцевому управлінні ЖКГ, благоустрою та екології. Відтак закликають тернополян реагувати на подібні дії з боку недобросовісних містян та викликати представників патрульної чи муніципальної поліції.

 

Зазначимо, за порушення ЗУ «Про благоустрій населених пунктів» згідно ст. 152 «Порушення правил благоустрою територій міст та інших населених пунктів» Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено накладення штрафу на громадян – від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Якщо порушник – посадова особа або підприємець, штраф становитиме від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Аби попередити утворення стихійних сміттєзвалищ, представники управління здійснюватимуть додаткові рейди – перевірятимуть чи уклали жителі приватного сектору угоди на вивзення ТПВ. При відсутності такої угоди громадянам загрожує штраф у розмірі від 340 до 1360 гривень. КП “Тернопільміськтеплокомуненерго”.

Попередня стаття

На Бучаччині 22-річний молодик пограбував четвертокласника

Наступна стаття

Чи готова людина одягнути погони – психологи силових структур встановлять за 15 хв (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.