Тернопільські матусі відсудили право на безкоштовну освіту іногородніх дітей

Тернопільські матусі виграли суд та не платитимуть за навчання їхніх дітей у дитсадках. Відповідне рішення сьогодні, 18 лютого, ухвалив Львівський апеляційний суд.

 

Мова йде про іногородніх дошкільнят. Рік за навчання таких дітей щомісяця довелося сплачувати 1215 гривень. Батьки подали до суду. Тернопільський адміністративний суд виніс вирок про скасування наказу управління освіти і науки Тернопільської міської ради. Управління подало апеляцію у Львівський апеляційний суд. Розгляд кілька разів переносили. Та сьогодні справу знову розглянули на користь батьків.

 

– Тернопільська міська рада програла апеляцію! Іногородні діти не будуть сплачувати за дитячі садочки 1215 грн.

 

Через незаконний наказ Управління освіти і науки з батьків іногородніх дітей, які відвідують садочки Тернополя виманили близько півмільйона гривень.

 

Цей безглуздий наказ суперечив не тільки закону «Про дошкільну освіту», але й кільком статтям Конституції України, особливо ст. 24, в якій чітко вказано, що не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками, – коментує рішення суду громадський активіст Олег Синовець.

 

В управлінні освіти і науки Тернопільської міської ради ситуацію поки не коментують.

Попередня стаття

«Будувати є кому – грошей нема», – Гаївський міст може затріщати (Відео)

Наступна стаття

Тваринні відходи з Тернополя відправлять на Хмельниччину

One Comment

    Avatar
  • навчання то безкоштовне-харчування будуть платити як миленькі

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.