Тернополяни просять не зрубувати живі дерева (Фото)

 

Тернополянка Ірина Струбицька просить завадити рубці дерев. Жінка пише, на вулиці Монастирського 42-44 зрізають живі берези.

 

У комантарях тернополянка Ната Ли, щойно повернулася з парку Національного Відродження пише, що і там зрізають дерева.

 

-Дерева ріжуть всюди!!!!! Вже прозорим парк стає!!!! А будова готелю йде повним ходом!!!! – пише у соцмережі користувачка.

 

В Управлінні житлово-комунального господарства, благоустрою та екології кажуть, що  за вказаною адресою на вулиці Монастирського – приватна забудова. Отже, власник має право зрізати дерева.

 

У парку Національного відродження, за словами директора КП «Об’єднання парків культури і відпочинку м. Тернополя» Миколи Лесіва, зрізають тільки сухостій, інакше сухе гілля може впасти і призвести до небезпечних наслідків.

 

 – Сухі дерава зрізають згідно акту видалення, який затверджений ще у 2018-му році. Тоді спеціальна комісія проводила обстеження. Кожна дерево, яке хворіло, або було сухе, позначили. Тепер видаляють. Чи дійсно сухе дерево видно по зрубі, а також за позначками. Найбільше у парку Національного відродження хворіють береза та ялина, їх і зрубують, – зазначив Микола Лесів.

 

Також, за словами Миколи Лесіва цього року Тернопільська міська рада виділила кошти на закупівлю нових саджанців. Обиратимуть ті, які стійки до хвороб – це липа, клен і граб.

 

 

 

 

Попередня стаття

У Тернополі іноземець пограбував дівчину, опісля зачинив у квартирі

Наступна стаття

У березні деякі жителі області отримають субсидії грошима

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.