До ПЦУ приєдналося ще три парафії на Тернопільщині

Проект TERNOPILTIME

Три парафії, які раніше підпорядковувалися Московському патріархату, приєдналися до Православної церкви України. Відтепер у її складі громади зі сіл Тетильківці, Гриньківці та Малі Дедеркали Шумського району. Указ про приєднання парафій з цих населених пунктів підписав Архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор.

 

«Три парафії, які раніше підпорядковувалися УПЦ Московського патріархату, звернулися з проханням про прийняття до складу Тернопільської єпархії Православної Церкви України. Відтак прохання цих громад було задовільнено і підписано відповідні укази. Передували цьому збори, які були проведені безпосередньо у громадах. 23 лютого відбулися такі збори парафіяльних громад Казанської ікони Божої Матері с. Малі Дедеркали і Святого Миколая с. Гриньківці Шумського району. 24 лютого збори відбулися у Тетильківцях. На зборах громад переважною більшістю голосів було ухвалене рішення об’єднатися в єдиній Православній Церкві України. Після затвердження статуту Єпархії громади отримають усі необхідні документи. Нині ще рішення стоїть за самими священиками, проте в будь-якому випадку, громади вже визначилися».

 

Як повідомили у Тернопільській єпархії Православної церкви України, в області 24 релігійні громади заявили про свій перехід до Православної церкви України. До слова, приєднатися до Православної церкви України може будь-яка християнська громада, більшість членів якої приймає таке рішення.

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

Проти мене ведуть брудну кампанію, яка закінчиться після виборів, – А. Гриценко (Відео)

Наступна стаття

Жителі області отримуватимуть готівку замість субсидій з наступного тижня

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.