Наркоторговці, затримані у Тернополі, перебувають під вартою

Учасники групи, яка масово виготовляла та розповсюджувала наркотики, затримані. Сімом обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, двоє – під домашнім арештом. Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП в Тернопільській області.
За словами начальника відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління (детективів) Юрія Барабана, усім підозрюваним інкримінують по дві статті кримінального кодексу України  307 частина 2 та 309 частина 2.
Організатор бізнесу, окрім цих статей, відповідатиме ще й згідно статті 345 частина 2 ККУ –  Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу. Під час затримання чоловік наніс тілесні ушкодження працівнику поліції.
Суд визначив розмір застави, яку можуть внести учасники наркобізнесу. Це від 400 тисяч до 1 млн  51 тисячі гривень. Найвища сума застави встановлена для головного організатора.
На сьогодні жодна з затриманих осіб не скористалась правом внесення застави, сказав на брифінгу керівник Прокуратури Тернопільської області Петро Бойко.
Проводяться арешти майна та речей, вилучених під час обшуків, – каже Юрій Барабан. Під заставу жоден з затриманих учасників не вийшов. Проте у разі внесення встановленої суми підозрювані зобов’язані виконувати ряд правил, визначених судом – здати закордонний паспорт, з’являтися на вимогу слідчого, носити електронний браслет.
Як йдеться у повідомленні на сайті Національної поліції, останнім часом в інтернет-мережі розповсюджується інформація про причетність до правопорушення сина одного з відомих в Тернополі забудівників. Інформація фейкова та неправдива. Журналісти даних інтернет ресурсів за будь-якими коментарями до поліції не зверталися.

Як уже повідомляло інтернет-телебачення «МедіаТОР», Двох наркоторговців з Тернополя суд залишив під вартою, сімох відпустив під заставу (Відео)

На двох вулицях Тернополя спецслужбовці затримують порушників. Місто у заторах (Фото)

Попередня стаття

«Мармуляда з Файного міста». Консервацію тернопільської компанії купують як сувенір

Наступна стаття

Сніг та ожеледиця. Через погіршення погоди водіїв закликають бути обережними на дорозі (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.