«Пасажир був неадекватним, кондуктор заяви не написала»: у «Тернопільелектротранс» пояснили причини бійки в тролейбусі

Відповідь на запит «МедіаТОРа» про бійку в тернопільському тролейбусі надало KП «Тернопільелектротранс». У документі від імені директора КП «ТЕТ» Андрія Мастюха йдеться, що конфлікт 29 січня стався, бо пасажир відмовився оплачувати за проїзд і перевезення багажу та поводив себе неадекватно. Його візок, 5 мішків зі скляною тарою, сумка і пакет були брудними. Багаж загороджував вихід з тролейбуса та прохід по салону. Цим чоловік порушив правила користування міським пасажирським транспортом.

Причиною конфлікту стало те, що невідомий громадянин поводив себе по-хамському, неадекватно, кричав та виражався нецензурними словами, зірвав з голови кондуктора шапку та викинув її на вулицю, а потім вдарив жінку в обличчя, – йдеться в роз’ясненні.

Як зазначали очевидці, кондуктор виганяла пасажира, викидала його речі на вулицю.

Кондуктор мала право висадити чоловіка з багажем із тролейбуса на маршруті № 3 на підставі Закону України «Про міський електричний транспорт» від 29.06.2004p., № 1914-IV та Правил користування міським пасажирським транспортом (тролейбусом автобусом) у місті Тернополі, як додаток до рішення виконавчого комітету № 686 від 21.09.201 7 p., Посадової інструкції кондуктора громадського транспорту відділу збору виручки KП «Тернопільелектротранс» від 01.07.2019 р., – пояснили в КП «ТЕТ».

Чи мала право жінка кричати і виганяти пасажира так грубо, у підприємстві не коментують. Кажуть: вона захищалась.

Кондукторка виганяла чоловіка, який хотів їхати з багажем. Спочатку хотів платити за багаж, але та “розвалилась”, що він забруднив салон. Відбулась бійка, потім те, що на відео (вона викидала багаж із салону, потрощила його), потім ще кидалась на чоловіка, хоч ні речей, ні його вже не було. Люди ледве втихомирили її, – розповіла пасажирка Юлія, що бачила бійку.

На сторінці «МедіаТОР» у Фейсбук читачі коментують відео конфлікту, яке зняли очевидці. Думки розділились.

Цікаво, що б усі коментували, якби тролейбус під час руху наскочив на яму чи різко загальмував, враховуючи дорожню обстановку, і ці пляшки, розбившись і розрізавши мішки, по інерції вилітаючи поранили б РОЗБИТИМ СКЛОМ пасажирів (діток, молодих, старших). На відео вже зазнято конфлікт коли він вийшов за межі розумного, – написала Тетяна Фурман.

Цікаво, чи при проходжені медогляду вона була у психіатра? Можливо, пасажир і немає права з таким габаритним вантажем їхати, але їй, як жінці, та ще й в такому віці так поводитись, це взагалі, – написала Тетяна Торончук.

За словами директора KП «Тернопільелектротранс» А. Мастюха, за побиття кондуктора в поліцію подали заяву. Сама працівниця заяви не написала, хоч і вважає себе потерпілою.

У поліції є заява від директора підприємства, однак це не дає можливості відкрити кримінальне провадження. Для цього потрібна особиста заява потерпілої особи, – розповів начальник відділу комунікації поліції Тернопільської області Сергій Крета.

Довідка:

Якщо пасажир має квиток на проїзд у тролейбусі, то може перевозити ручну поклажу. За перевезення  багажу треба оплачувати додатково, а саме вартість разового проїзду, згідно п. 4.4. Порядку справляння плати за проїзд у міському електричному транспорті міста Тернополя, прийнятих рішенням виконавчого  комітету № 967 від 16.11.2016 p.

Безоплатно перевозити багаж пільговики не можуть, а мають за нього платити, згідно ст. 4 п. б Закону України «Про міський електричний транспорт».

Багажем вважають речі, упаковані для перевезення, предмети, розміром більше 60x40x20 см., a6o вагою понад 30 кг, а також довгомірні предмети завдовжки більше 150 см та діаметром понад 10 см.

Нагадаємо, зранку 29 січня у тернопільському тролейбусі кондуктор вигнала пасажира, який перевозив скляну тару. Між ними розгорівся скандал і бійка.

Як уже повідомляли журналісти інтернет-телебачення «МедіаТОР», Крик і бійка – у тернопільському тролейбусі. Кондуктор вигнала пасажира, той вдарив її по голові (Відео)

 

Попередня стаття

У Тернополі люди вийшли на протест: вимагають справедливого суду для наркоторговців (Відео)

Наступна стаття

Водій, що висадив дівчаток з багатодітної сімʼї, може відповісти за дрібне хуліганство

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.