Комендантської години не буде, та Великдень тернополян просять святкувати вдома

Комендантської години 11 та 12 квітня в Тернополі не буде – таке рішення ухвалив Тернопільський міський штаб з ліквідації надзвичайної ситуації на засіданні 10 квітня.

Як повідомили у пресслужбі міської ради, в місті продовжують діяти усі карантинні заходи й обмеження, які раніше прийняли на засіданнях міського штабу з ліквідації надзвичайної ситуації.

– У найближчі дні в Тернополі не запроваджуватимуть комендантських вихідних, проте через зростання кількості хворих на коронавірус, правоохоронці посилено стежитимуть за дотриманням громадянами карантинних обмежень, – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці постійно патрулюватимуть вулиці міста, паркові зони, дитячі та спортивні майданчики, а на КПП, що облаштовані на всіх в’їздах в Тернопіль, водіям та пасажирам проводитимуть температурний скринінг.

Тернополяни, які захворіли на коронавірус чи контактували із хворими, а також ті, хто повернувся з-за кордону й громадяни старші 60 років (за винятком тих, хто працює на об’єктах критичної інфраструктури міста) зобов’язані самоізолюватись.

Читати більше: Тернополяни старше 60 років не повинні виходити з дому. Як бути тим, що працюють

Для громадян, які планують на вихідних поїхати за межі міста власним авто, важливо також дотримуватись карантинних обмежень. Забороняється в’їзд у міста чи села, які визначені осередком COVID-19, а перебувати в транспортному засобі можуть не більше 2 осіб (більше двох у випадку, якщо всі пасажири – члени однієї сім’ї).

– Через посилення заборон спостерігаємо позитивну тенденцію: вдалось зупинити стрімку захворюваність, ми перевели її в хронічний стан. Аби лиш це не змінилось з настанням вихідних. Я пропоную ввести ще більш жорсткі заходи. Можливо, припинити діяльність решти об’єктів, які працюють і не є критичною інфраструктурою, зазначив епідеміолог лабораторного центру Володимир Паничев.

Міський голова Тернополя Сергій Надал попросив тернополян дотримуватись правил карантину й на Великдень бути вдома.

– Треба посилювати заходи щодо тих підприємств, діяльність яких не є критичною інфраструктурою і їх можна закрити. Уряд прийняв рішення, які це за види діяльності, але кожне місто має право вводити додаткові обмеження. Якщо в Миколаївській області немає випадків захворювання на коронавірус і там можуть працювати ринки, в Тернополі ми припинили їхню роботу. Також особливо це стосується ломбардів, будівельних підприємств, буд магазинів і роботи офісних центрів, – сказав Сергій Надал.

Нагадаємо, з 6 квітня в Україні заборонено:

– виходити на вулицю без захисної маски/респіратора на обличчі;

– переміщуватися групою осіб у кількості більше, ніж дві особи, крім випадків службової необхідності та супроводження осіб, які не досягли 14 років;

– відвідувати парки, сквери, зони відпочинку, лісопаркові та прибережні зони, крім вигулу домашніх тварин однією особою та в разі службової необхідності;

– відвідувати спортивні та дитячі майданчики;

– перебувати на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус;

– самовільно залишати місця обсервації (ізоляції).

За порушення правил карантину (ст.44-3 КУпАП) передбачено адміністративну відповідальність (штрафи від 17 до 34 тис. грн), а також кримінальну відповідальність (позбавлення волі).

Учора Кабінет Міністрів України розглядав ймовірність введення комендантської години у деяких західних регіонах через поширення COVID-19.

*Комендантська година – це заборона перебувати на вулиці та в громадських місцях у певні години в межах населеного пункту чи країни, де ввели надзвичайний стан. Найчастіше заборона виходити на вулицю розповсюджується на вечірній і нічний період часу.

Попередня стаття

На Тернопільщині перший хворий одужав від коронавірусу

Наступна стаття

«Ви так нещадно випалюєте трави!»: рятувальники звернулись до жителів Тернопільщини (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.