Батьки лановецьких школярів удруге вимагають замінити підлогу в спортзалі

У школі міста Ланівці продовжують ремонтувати підлогу в спортзалі. Батьки учнів шоковані деревиною, яку вдруге планують укласти в приміщенні. Кажуть, дошки покриті грибком. Це небезпечно для здоров’я їхніх дітей.
Взимку підрядник, який ремонтує спортзал, вже клав дошки із цвіллю. Тоді батьки домоглись, аби матеріал замінили, але влітку на нових знову побачили наліт.
– Оце нова деревина, яку привезли… Мене все таки цікавить: а хтось понесе відповідальність за те, що знову хочуть постелити неякісним матеріалом підлогу? …Чи це, можливо, якась особлива деревина, бо є дорогий сир з цвіллю, можливо, і в цій деревині так має бути? Бо дуже дорогий цей ремонт підлоги в спортзалі …. півтора мільйона бюджетних гривень знову має знищити грибок, – поскаржилась у соцмережі мати школярки Оксана Жмака.
Про ремонт у спортзалі лановецької школи батьки кажуть: “а віз і нині там”. Чому нова підлога знову з грибком, ми запитали відповідальних – відділ освіти Лановецької міської ради. Там відповіли:
– Зобов’язання щодо здійснення контролю за якістю виконаних будівельних монтажних робіт у Лановецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 імені Юрія Коваля несе Управління капітального будівництва Тернопільської ОДА відповідно до укладеного договору № 23 від 21 лютого 2020 року та ТОВ «ІНТЕНСБУД» (відповідно до укладеного Договору від 27 вересня 2019 року № 604).
У разі виявлення відхилень від проектних рішень (застосування матеріалів, деталей, конструкцій та виробів, які не відповідають вимогам нормативних документів), допущених під час будівництва об’єкта, відповідальна особа за технічний нагляд повідомляє про це замовнику і відповідній інспекції державного архітектурно-будівельного контролю для вжиття заходів відповідно до законодавства. Об’єкт приймається в експлуатацію лише після підписання акту-приймання виконання будівельно-монтажних робіт, відповідно до проектно-кошторисної та іншої технічної документації, з дотримання вимог документів щодо порядку виконання і прийняття робіт.
Також нам повідомили, що з місцевого бюджету Лановецької міської ради на заміну підлоги виділено 374 860 гривень. У сюжеті ТСН 17 лютого йдеться, що ще на перший ремонт було виділено 1,5 мільйона гривень.
Виконроб фірми-підрядника запевнив, що це не пліснява, а реакція дерева на обробку антисептичними засобами.
– Це нормальна реакція деревини на антисептик. Після попереднього випадку ми вибрали такого постачальника, який на рівні України працює. Він забезпечив нам хорошу якість цієї деревини, – сказав в інтерв’ю ТСН працівник ТОВ «ІНТЕНСБУД» Андрій Дмитерко.
Журналісти інтернет-телебачення “МедіаТОР” стежитимуть за цією темою.
Попередня стаття

Закладам харчування у Тернополі дозволили працювати після 22 години

Наступна стаття

Тернополянин вирощував коноплю на даху багатоповерхівки

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.