На ринок за м’ясом. Тернополяни скупляються до Великодня, бо потім буде дорожче. Тернополянка Зіна моніторить ціни на м’ясо. Уже купила два бочки. Каже, що перед святами ціни зростуть, тому вже запасається.
– У нас як свята, так ціни вверх, задня шинка коштувала 100 гривень за кілограм, а зараз 110 гривень. А перед Великоднем ще зростуть. В нас ж не так, як за кордоном, там навпаки, перед святами продукти дешевшають, – каже тернополянка Зіна.
Пані Галина також вже готується до Великодня, вибирає м’ясо, але каже небагато. Ціни кусаються, але каже, звикла, купляє завжди в одного покупця.
Покупці на ринку розповіли про ціни на телятину та свинину.
– Задня шиночка 130-120 гривень, передня шиночка 190, гуляш 70 гривень, колінка 50 гривень. Ціни не зросли, навпаки, зараз зменшилися, – розповідає продавець телятини пані Надія.
Свинина, за словами продавця Олександра, також в цінах поки не зростає. Задня шинка від 100 до 110 гривень, полядвичка 130, бочок від 70 до 80, шия 110 , лопатка 85-90, ребро 75 гривень, – розповідає Олександр.
Напередодні свята попитом також користуються яйця. Продавець Валентина, каже, що десяток домашніх яєць коштує тридцять гривень. Яйця з птахофабрик дещо дешевші, але ціни залежить від категорій.
– Яйце першої категорії коштує 2.20, але воно не мале, середнє яйце 2.50 і найбільше еліта 2.70 червоне і біле. В усіх жовточки гарні, яйця хороші. Хай люди приходять і купляють на Паску, бо напередодні свята ціни на яйця зростуть, – ділиться пані Валентина.