Форум українського Героя


 

Фокусною темою 25-го Форуму видавців у Львові оголошено «Ринок свободи». У межах фокусної теми організатори пропонують обговорити як змінюється ціна свободи під тиском обставин.

 

Звісно, крізь призму поняття свободи, варто оцінювати чимало подій або явищ. Як реальних, так і літературних. Проте дуже важливо, щоб у гонитві за модними форматами не втрачалось найактуальніше, найгостріше, найпотрібніше. Або, послуговуючись Донцовським формулюванням, – єдине, що є на потребу.

 

Наші дні тією одинокою і першочерговою потребою визначають українську перемогу. Передовсім – мілітарну. Але, зважаючи на гібридність війни, яку зараз ведемо із непримиренним ворогом, то перемогу тотальну, на всіх фронтах, в тому числі і художньо-літературному.

 

А перемогу, як відомо, творять герої. І тому вкрай важливо, щоб і на ювілейному форумі у Львові, і на усіх майбутніх мистецько-літературних форумах і фестивалях організатори, учасники та гості фокусувались на процесі творення образу новітнього українського героя. Справжнього. З великої літери, бо ми маємо на те право. Право прописане кров’ю наших реальних героїв минувшини і сьогодення.

 

Звісно, що у літературному вимірі ним рівноцінно може бути і доброволець-кіборг, і юний та веселий вояк УПА, і агент українських спецслужб часів УНР, і козак-характерник, і непереможний княжий ратник. Зрештою, на цю роль так само може претендувати скромний хлопчина із якогось файного міста, котрий має чіткий план порятунку нашої цивілізації. Важливо, щоб він випромінював таку харизму, якої б вистарчило для назви щойно відкритої нової галактики.

 

Зрештою, чому б це не бути цілій команді? Команді суперменів із українськими паспортами….

 

«Україно, мати Героїв», – цими святими словами розпочинається Молитва українського націоналіста. Молитва, як посвята, молитва, як пісня. Нескорена, незламана молитва-пісня новітнього українського Героя.

 

Помолімось, браття і сестри…

 

За нашу Перемогу!

Попередня стаття

На Тернопільщині розшукують психічно хвору жінку

Наступна стаття

На Тернопільщині перехожі затримали на гарячому автомобільного крадія

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.