Карантин вихідного дня не скасували. У Верховній Раді забракло голосів

Верховна Рада не підтримала постанову про скасування карантину вихідного дня, який 11 листопада ввів Кабмін, – пише Громадське.

За те, аби скасувати карантин, проголосували 149 депутатів, а необхідно 226.

Під час обговорення документа нардепи наголошували, що карантин вихідного дня – абсолютно нерозумне та необдумане рішення Кабміну. Через такий крок серйозно постраждав середній і малий бізнес. Тому Рада хотіла б рекомендувати уряду переглянути запроваджені заходи.

Нагадаємо, карантин вихідного дня діє з 00:00 суботи до 00:00 понеділка. Його запровадили до кінця листопада, тобто на 14 і 15, 21 і 22 та 28 і 29 листопада. У ці дні можуть працювати лише продуктові магазини, автозаправки, аптеки, фінансові установи та транспорт.

У МОЗ кажуть, що основою метою такого карантину є «зупинити ураганні темпи зростання хвороби». За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, якщо в Україні не вдасться зафіксувати захворюваність на рівні 12 тисяч за добу, то уряд «піде на більш жорсткі заходи».

Читати більше: В Україні ввели карантин вихідного дня. Головні заборони

«Кави можна випити і вдома», – тернополяни про карантин вихідного дня (Відео)

У Тернополі не буде карантину вихідного дня. Як житиме область

Попередня стаття

У Тернополі бабуся прихистила безпритульну, а та її обікрала (Відео)

Наступна стаття

Мороз, сніг і туман. Прогноз погоди в Україні на 18 листопада

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.