У Тернополі стартував фестиваль локальної їжі та культури «Тернопільська брама». Організатори кажуть, дійство можна вважати стартом фестивального сезону у файному місті. Відтак обіцяють частувати різноманітними стравами.
– Ціни різні, шашлик за 100 грам – 50 гривень, ковбаски – 30 гривень, напої також від 30 гривень, – розповідає кухар одного із ресторанів, що буре участь у фестивалі.
Також шеф-кухарі закладів, які представлені на фестивалі, проводитимуть для усіх бажаючих кулінарні майстер-класи. Готуватимуть за старими рецептами. Зокрема вчора шеф-кухар Віталій Гуралевич приготував салат зі спаржі та дикоросами. До нього входить кульбаба, подорожник та стебла молодого буряка.
Нагадаємо, завтра на фестивалі становлять черговий кулінарний рекорд. В центрі міста просто неба місцеві ресторатори приготують 1500 літрів традиційної польської страви – «Журек».
Скуштувати страву зможуть всі охочі. Роздаватимуть її безкоштовно близько 17:00.
One Comment
Якби то пояснити торгашам…. ви вже заїбали…чи то в парку, чи на площі….